Inschrijven

Heeft u interesse om uw kind(eren) aan te melden bij De Blauwe Morgenster?
We verwelkomen graag ieder kind. We hanteren hierbij wel enkele voorwaarden, die we u graag tijdens een persoonlijk gesprek toelichten. Kom gerust langs voor een persoonlijke rondleiding door onze eigen leerlingen, waarin u zelf kunt ervaren waar onze school voor staat en waarbij we de tijd nemen om antwoord geven op alle mogelijke vragen die u heeft.

Bent u definitief geïnteresseerd geraakt in onze school, dan kunt u uw kind formeel aanmelden via dit aanmeldformulier. Wij ontvangen het aanmeldformulier het liefst als ingevuld Word-document via e-mail. Het aanmeldformulier als pdf-document vindt u hier. Na ontvangst van het formulier is er sprake van een voorlopige inschrijving en krijgt u van de school een ontvangstbevestiging en een brief over de komende procedure. 

Intake, wennen en starten
Ongeveer 2 maanden voor uw kind 4 jaar is, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek met de schoolleiding. U hoort in welke groep uw kind geplaatst gaat worden, per wanneer uw kind naar school mag en er wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsmoment. U maakt dan samen met uw kind kennis met de leerkracht(en) van de groep.
Ongeveer 4 weken na de start heeft u een uitgebreid gesprek met de leerkracht van uw kind. Samen neemt u door hoe de start is verlopen en bespreekt u relevante zaken rond de begeleiding van uw kind in de klas.

Meer lezen over ons toelatingsbeleid.

Leerkrachten aan het woord

"Bij onderzoeksvragen houd ik mijn mond en laat ik ze zelf ontdekken."

"Door als leerkracht juist niets voor te zeggen, komen leerlingen zelf tot een aanpak. Dat prikkelt hun leervermogen."